Succesvolle afsluiting Schaakseizoen 2016-2017

De schakers van de Zaltbommel Zuilichem Combinatie zijn bezig aan een uitermate succesvol seizoen. Eén wedstrijd voor het einde van de competitie zijn er maar liefst drie van de vier seniorenteams kampioen geworden, dan wel gepromoveerd! Het eerste achttal maakte in de voorlaatste wedstrijd op niet mis te verstane wijze duidelijk waarom zij dit seizoen de allersterkste zijn in hun klasse door met een eclatante 7,5-0,5 overwinning het tweede team van Lekstroom uit Nieuwegein te verslaan. Gemiddeld werd elke wedstrijd met 6-2 gewonnen! Met nog één wedstrijd te gaan staat het vlaggenschip van de vereniging drie punten voor op de naaste concurrent.

Het tweede achttal is al gepromoveerd, maar om kampioen te worden zullen ze de laatste wedstrijd moeten winnen.

Voorts is ook het eerste viertal kampioen geworden. Met nog een wedstrijd voor de boeg tegen de nummer laatst, staan ze maar liefst vier punten voor op de nummer twee! In de geschiedenis van de vereniging is dit een waarlijk unieke prestatie!

De vereniging doet dit seizoen ook met één jeugdteam mee aan de competitie. Ook dit team doet het uitstekend. Ze hebben weliswaar drie punten uit 5 wedstrijden, maar als men bedenkt dat de meeste spelers één of twee categorieën te hoog zitten gezien hun leeftijd, dan is dat een uitstekende prestatie.

Op Koningsdag verzorgt de jeugdafdeling een simultaanséance op de Markt in Zaltbommel. Iedereen die zin heeft in een partijtje schaak kan aanschuiven. Tevens is er gelegenheid voor de liefhebber om één of meerdere partijtjes te snelschaken.

Op zaterdag 3 juni wordt het jaarlijkse van Noort snelschaakkampioenschap van de Bommelerwaard gehouden in Ons Trefpunt in Nieuwaal dat openstaat voor schakers van elk niveau. Het is een toernooi met internationale allure. Zo hebben de afgelopen jaren o.a. schakers uit België, Duitsland en Italie deelgenomen.