‘AHa…’ SCHAKEN ALS MIDDEL TEGEN EENZAAMHEID BIJ ALBERT HEIJN ZALTBOMMEL

In de huidige tijd, waarin veel mensen worden geleefd door de social media, is er een onderschat probleem dat vaak niet of nauwelijks door de omgeving wordt opgemerkt: EENZAAMHEID. Mensen hebben nauwelijks nog oog voor elkaar. Loop in een willekeurige stad over straat en je ziet mensen, en niet alleen jongeren, die alleen oog hebben voor hun mobieltje. Veel van deze mensen hebben weinig of geen sociale contacten, het enige dat telt is het aantal likes op Facebook of Instagram.

Supermarktmanager Nicole van Namen (Albert Heijn Zaltbommel) en Wim Riessen (schaakvereniging Zaltbommel Zuilichem Combinatie) hebben de handen ineen geslagen om te proberen de eenzaamheid van mensen te verlichten en hun sociale contacten op te starten, te versterken en te verbreden.

Om dit idee in de praktijk te brengen wordt op zaterdag 9 november in de winkel van Albert Heijn aan de Steenweg te Zaltbommel van 10 uur ’s ochtends tot 14 uur ’s middags de edele schaaksport onder de aandacht gebracht van het winkelend publiek. Het is een sport die door iedereen kan worden beoefend, van jong tot oud.

Er komt een demonstratiebord te staan waarop een schaakprobleem wordt gezet. De mensen kunnen gratis hun oplossing inzenden. Onder de goede inzenders wordt een drietal prijsjes verloot. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Hun naam zal indien zij geen bezwaar hebben ook worden vermeld op de website van de schaakvereniging en op een prominente plaats in de winkel.

Gedurende de genoemde uren kan iedereen die zin heeft een partijtje schaken.

Wim van Oostrum van de schaakvereniging zal om 11 uur en om 1 uur aan tenminste 4 borden simultaan spelen.

Verder zullen mensen van de vereniging aan geïnteresseerden informatie geven met betrekking tot de schaaksport in het algemeen en de ZZ Combinatie in het bijzonder.

De organisatie hoopt op een grote opkomst.