SCHAKEN MAG WEER!

De schaakvereniging van de Bommelerwaard opent haar deuren voor nieuwe leden. Na een lange, gedwongen periode van inactiviteit zijn de schakers uit de Bommelerwaard weer begonnen aan een nieuw seizoen, waarbij fysiek schaken weer is toegestaan. Een aantal schakers heeft wel gespeeld op internet, maar het schaken op een bord, waarbij je tegenover een tegenstander zit, is voor veel mensen toch het leukst. Ook de sociale contacten zijn hierbij erg belangrijk.

SCHAAK-OFF campagne

Om te vieren dat er weer fysiek mag worden geschaakt organiseert de Koninklijke Nederlandse Schaakbond een landelijk schaaktoernooi, “de Schaak-off.” Het is een toernooi voor alle schaakliefhebbers. Het bestaat uit lokale voorrondes in het speellokaal van de club. Winnaars van de voorrondes kwalificeren zich voor de regionale wedstrijden, waarbij tegen andere schakers uit de provincie gestreden wordt om een plaats in de landelijke eindfinale! De schaak-off is voor iedereen die graag een partijtje wil schaken. Er kan op elk niveau worden gespeeld!

Kom schaken in de Bommelerwaard

In de regio Bommelerwaard wordt gespeeld op maandag 13 september in Ons Trefpunt in Nieuwaal. De eerste partij begint om 20.00 uur. Er worden drie partijen gespeeld met een bedenktijd van 20 minuten per speler per partij, waarbij elke speler er 5 seconden per zet bij krijgt. Voor degene die onverhoopt niet op die avond kan, maar toch graag wil meespelen is er een uitwijkmogelijkheid naar maandagavond 20 september.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u een emailbericht sturen naar de secretaris Will Thelen. Zijn emailadres is:   will.thelen@outlook.com

Ook als u niet wilt meespelen, maar toch nieuwsgierig bent naar hoe het er bij de Schaakvereniging ZZC (Zaltbommel-Zuilichem Combinatie) aan toegaat, kunt u geheel vrijblijvend een keer langskomen om sfeer te proeven.