Succesvolle start van het nieuwe seizoen

Onze teams zijn in de achttallencompetitie uitstekend van start gegaan.

ZZC2

Begin oktober leverde het tweede team een puike prestatie door in en tegen Woerden met minimaal verschil te winnen. Met name de jeugdspelers deden van zich spreken! Winst was er voor Henk Jan Bragt en Laurens Krah, terwijl Sven Schipper remiseerde. Van de “oude garde” wist Marcel Pulles te winnen en Ben van Ginkel en Peter Remie (what’s in a name) remiseerden.

ZZC1

Onze hoofdmacht behaalde maandag 23 oktober eveneens een mooi resultaat door met dezelfde cijfers (4,5-3,5) van het sterke Vegtlust 1 uit Maarssen te winnen.

Hoewel de resultaten aan enkele borden anders uitvielen dan tijdens de partijen viel te verwachten, viel op de overwinning niets af te dingen.

Rob van Praag had naar eigen zeggen al op de zesde zet een toren kunnen winnen. Hij overzag een tussenzet waardoor het een afruil werd. Vervolgens was hij dusdanig uit zijn concentratie dat hij pardoes een kwaliteit weggaf. Bij het juiste tegenspel was dat nog niet noodlottig geweest want hij had een gevaarlijke vrijpion. Toen deze werd geneutraliseerd gaf Rob zich gewonnen.

Ed Faber trok de stand vrij snel weer gelijk. Zijn tegenstander hield zijn koning in het midden, omdat hij dacht een gevaarlijke koningsaanval te kunnen ontwikkelen. Ed wist dit in goed 20 zetten te weerleggen.

Gijs van Breukelen had duidelijk zijn dag niet. Reeds in de opening ging hij in de fout waardoor hij al snel in een uitzichtloze stelling belandde. Remco van Brakel moest in de opening goed opletten maar hij reageerde adequaat. Toen hij in het middenspel een vrijpion wist te creëren, had hij de vis vrij snel op het droge.

Na iets meer dan twee uur leverde dat een 2-2 tussenstand op.

Kees van den Nieuwenhof had op dat moment een eindspel van toren + loper en een pluspion. Na torenruil ontstond een eindspel met ongelijke lopers. Kees had een vrijpion die hij behoedzaam naar de overkant van het bord wist te loodsen.

Nico van Brakel had een eindspel met beiden een toren en een paard dat hij bekwaam naar remise voerde. Michael van Ansenwoude had een eindspel met een loper en elk 4 pionnen. Het was potremise, totdat hij zich in tijdnood misrekende. Hierdoor kreeg zijn tegenstander een vrijpion die niet te stuiten bleek.

Wim van Oostrum tenslotte had het de gehele partij lastig. Gezien de stellingen op de overige borden was hij met remise echter tevreden, aangezien de verwachting was dat dit een teamoverwinning zou opleveren. Zijn opponent dacht daar echter anders over. Deze moest in een gelijkstaand dame-eindspel proberen ijzer met handen te breken. Het ijzer bleek echter te sterk. In tijdnood overspeelde hij zelfs zijn hand waardoor Wim twee cruciale centrumpionnen won die niet meer te stuiten waren.